Pravila o privatnosti

Posvećeni smo zaštiti vaših osobnih podataka i sukladnosti s primjenjivim zakonom o zaštiti podataka, točnije Općom uredbom o zaštiti podataka (UREDBA (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ) („OUZP“). Prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke samo na temelju zakonske odredbe ili ako ispitanik da privolu, i to samo one podatke koji su neophodni za izvršavanje usluge.

Diglossia d.o.o. prikuplja vaše osobne podatke u svrhu svojeg poslovanja, točnije radi izrade ponuda i naručivanja naših usluga, dobivanja informacija o uslugama koje nudimo te kasnijeg fakturiranja. Te osobne podatke unosite u naš obrazac za narudžbu na našoj internetskoj stranici www.diglossia.hr, dostavljate ih e-poštom ili nam ih dajete osobno. Podaci koje nam dostavljate obično su ime, prezime, adresa e-pošte, broj telefona, te podaci ili dokumenti koji se odnose na vrstu usluge ili suradnje (dokumenti za prijevod, lekturu ili lokalizaciju, podaci o konferenciji i sl.). Na temelju tih podataka kreiramo ponudu za isporuku jezičnih usluga koje želite naručiti. Ako odlučite ne poslati ili otkriti te podatke, Diglossia d.o.o. neće moći odgovoriti na vaš upit ili zahtjev.

Voditelj obrade odgovoran za obradu osobnih podataka je Diglossia d.o.o. Neovisno o pravnom obliku naših poslovnih partnera, obrađujemo i podatke o osobama za kontakt. Neka pravila o privatnosti budu dostupna osobama u vašoj organizaciji koje su uključene u poslovni odnos s nama.

Podatke obrađujemo radi izvršavanja ugovora s našim kupcima ili radi poduzimanja radnji prije sklapanja ugovora u skladu s člankom 6., stavkom 1., točkom (b) OUZP-a. Neovisno o pravnom obliku naših kupaca, obrađujemo podatke radi naših legitimnih interesa u provedbi poslovnog odnosa u skladu s člankom 6., stavkom 1., točkom (f) OUZP-a.

Također možemo obrađivati podatke radi poštivanja pravnih obveza kojima smo podložni; ta je obrada u skladu s člankom 6., stavkom 1., točkom (c) OUZP-a. Pravne obveze mogu uključivati obvezno otkrivanje osobnih podataka (poreznim) tijelima. Ako nam fizička osoba da privolu za obradu osobnih podataka, obrađujemo osobne podatke obuhvaćene tom privolom u svrhe koje su navedene u toj privoli u skladu s člankom 6., stavkom 1., točkom (a) OUZP-a.

Osobni se podaci obično obrađuju u našem društvu. Društvo Diglossia d.o.o. poduzima mjere kako bi osiguralo sigurnost osobnih podataka. Osobni podaci se štite od gubitka, uništavanja, krivotvorenja, manipulacije i neovlaštenog pristupa ili neovlaštenog otkrivanja. Osobne podatke nećemo otkrivati trećim stranama osim uz izričitu suglasnost ispitanika. Diglossia d.o.o. neovisno odlučuje o tome koji podaci su potrebni za izvršavanje usluge. Ako i u mjeri u kojoj je to dopušteno zakonom, možemo prenijeti vaše osobne podatke primateljima izvan našeg društva. Ti vanjski primatelji mogu uključivati

 • podizvođače ili pružatelje usluga koji, temeljem zasebnih ugovora s nama, pružaju određene usluge koje mogu uključivati obradu osobnih podataka, kao i odobrene podizvođače naših pružatelja usluga;
 • privatna ili javna tijela, u mjeri u kojoj smo dužni prenijeti vaše osobne podatke temeljem pravne obveze kojoj smo podložni.

Privola

Pri dogovaranju poslovnog odnosa s društvom Diglossia d.o.o., kao i kod slanja upita ili zahtjeva za ponudu vezanu uz usluge koje pružamo, ispitanik treba dati privolu društvu Diglossia d.o.o. za obradu onih osobnih podataka koji su nužni za obradu zahtjeva.

Općenito, u našem poslovnom odnosu ne koristimo automatsko donošenje odluka (uključujući izradu profila) u smislu članka 22. OUZP-a. Ako ćemo primjenjivati takve postupke u budućnosti, ispitanike ćemo zasebno obavijestiti u skladu s primjenjivim zakonskim odredbama

Osobni se podaci obrađuju samo u Europskoj uniji ili Europskom gospodarskom prostoru; ne namjeravamo prenositi osobne podatke u treće zemlje.

Obično pohranjujemo osobne podatke dokle god imamo opravdan interes za zadržavanje tih podataka i u tom slučaju interes ispitanika za prestankom daljnje obrade nema prvenstvo.

Općenito, podaci koji se prikupe tijekom poslovnog odnosa pohranjuju se barem do kraja relevantnog poslovnog odnosa. Ako je osobne podatke potrebno pohranjivati radi poštivanja pravne obveze, ti se podaci zadržavaju do kraja odgovarajućeg razdoblja zadržavanja. Ako se osobni podaci obrađuju samo radi sukladnosti sa zakonskim obvezama zadržavanja, pristup tim podacima obično je ograničen tako da se podacima može pristupiti samo ako je to potrebno u svrhu obveze zadržavanja.

Važno je napomenuti da

 • je davanje privole dobrovoljno,
 • nedavanje privole ili povlačenje privole može nositi posljedice i o tim ćemo vas posljedicama obavijestiti prije nego što vam damo mogućnost davanja privole
 • se privolu može povući u bilo kojem trenutku s učinkom u budućnosti, npr. slanjem obavijesti poštom ili e-poštom uporabom informacija za kontakt navedenih u zaglavlju ovog dokumenta.

Ispitanik može

 • zatražiti pristup svojim osobnim podacima, članak 15. OUZP-a;
 • zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka, članak 16. OUZP-a;
 • zatražiti brisanje svojih osobnih podataka, članak 17. OUZP-a;
 • zatražiti ograničenje obrade svojih osobnih podataka, članak 18. OUZP;
 • ostvariti svoje pravo na prenosivost podataka, članak 20. OUZP-a;
 • uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka, članak 21. OUZP-a.
 • uložiti pritužbu u vezi s rukovanjem osobnim podacima nadležnom nadzornom tijelu, članak 77. OUZP-a.

Diglossia d.o.o. neće upotrebljavati vaše osobne podatke za slanje promidžbenih poruka za koje niste dali svoju privolu, ali može na svojoj stranici www.diglossia.hr automatski prikupljati statističke podatke (npr. uporabom web-pratilica i kolačića). Kolačići su tekstualne datoteke koje na računalo korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se korisnik koristi. Time se dobivaju općenite informacije o ponašanju naših korisnika i njihovim uređajima, kao što su npr. IP adresa, trajanje posjeta stranicama, geografska lokacija posjetitelja, vrsta preglednika i slično. Stranica www.diglossia.hr služi se statistikom Google Analytics, a pravila o kolačićima treće strane potražite na Google Analytics. Ako niste suglasni s uporabom kolačića, možete ih izbrisati (ili onemogućiti) na svojem računalu ili mobilnom uređaju s pomoću postavki preglednika. Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naših internetskih stranica te unapređenje korisničkog iskustva, imajte na umu da sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje tih značajki ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u svojem pregledniku.

Obavijest o kolačićima

Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo kada posjetite određenu web lokaciju. Kolačići se obično pohranjuju prilikom prve posjete i ostaju spremljeni kroz određeni vremenski period, a služe za bilježenje aktivnosti, “pamćenje” odabranih postavki i slično. Web stranica diglossia.hr koristi kolačiće kako bi poboljšala korisničko iskustvo posjetitelja te unaprijedila svoje online poslovanje. U tablici možete vidjeti popis kolačića koje ćemo, uz vaše prethodno odobrenje, pohraniti na vaše računalo kada prvi put posjetite stranicu.

Ukoliko ne želite koristiti kolačiće na našoj web lokaciji, možete prilikom prve posjete pritisnuti “Ne slažem se” na traci koja će se pojaviti s donje strane ekrana. Ako kolačiće želite obrisati, možete to učiniti u postavkama svojeg internet preglednika. Za više informacija o kolačićima koji se koriste u oglašavanju, posjetite http://www.youronlinechoices.com/.

pll_languageOvaj kolačić koristi se da bi zapamtio preferirani jezik na kojem se stranica učitava kada je ponovno posjetite.
_gaOvaj kolačić koristi Google Analytics. Aktivan je na svakoj stranici i koristi se za brojanje posjeta, sesija i podataka vezanih uz kampanju za analizu prometa na stranici.
_gidOvaj kolačić je povezan s Google Universal Analytics. Pohranjuje i osvježava jedinstvene vrijednosti za svaku posjećenu stranicu.
__utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmtSet kolačića postavljenih od strane Google Analyticsa kako bi se omogućilo prikupljanje statistike o korištenju stranice diglossia.hr.
trx_addons_is_retinaKolačić koji bilježi posjećuje li korisnik stranicu s uređaja koji ima retina zaslon. Potreban je da bi se korisnicima pružilo najbolje moguće korisničko iskustvo prilikom pretraživanja naše web stranice.

Svi navedeni podaci upotrebljuju se isključivo radi unaprjeđenja poslovanja društva Diglossia d.o.o.

Podaci za kontakt:

Diglossia d.o.o.

Metalčeva 5, sjedište: Magdićeve stube 1

10 000 Zagreb

Telefon: 01 6701 555

info@diglossia.hr